Over Marian

Ik ben opgegroeid op een boerderij. Als kind was ik creatief, sportief en muzikaal. Ik dacht en bewoog graag buiten de lijntjes. Dit was niet altijd makkelijk  gezien de regels en afspraken die opgelegd werden. Mijn drijfveer was de zoektocht naar harmonie in mezelf en de interactie met mijn omgeving. Ik ben moeder van twee jong volwassenen, Stan en Myron. Ik woon in Deurne, een dorp in de Peel. Hier woon ik vanaf 2001.


Mijn loopbaan

Als kleuterleidster ben ik in het onderwijs begonnen. Daar kon ik veel creativiteit in kwijt. Het vroegtijdig signaleren en ingaan op bijzonder gedrag had mijn belangstelling. Hier wilde ik meer over leren en ervaring over opdoen. Zo maakte ik kennis met diverse vormen van speciaal en regulier onderwijs. Later ging ik als ambulant begeleider werken waardoor ik meer specialistisch aan de slag kon.


In 2012 ben ik mijn eigen onderneming gestart genaamd Uit de Chaos. Ik had het verlangen om mijn kennis en vaardigheden op een creatieve wijze vorm te geven. Ervaringsgericht coachen.

Nieuwe kennis opdoen blijft boeiend. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in mijn innerlijke communicatie en communicatie tussen de mensen. Een aantal methodieken vormen daarbij de basis. Rots en Water, de MatriXmethode, het Transactionele Analyse model en Touch of Matrix. Iedere methodiek raakt een andere laag van de mensheid en werken prima samen. Al deze facetten komen samen in mijn werkzaamheden. Zo heb ik mijn inzicht, visie en werkwijze ontwikkeld. Op dit moment werk ik vooral met kinderen en jongeren die vastlopen in onze maatschappij. Ik werk samen met het gezin (systemisch) om ieder weer in zijn/haar kracht te zetten. Tevens is er aandacht voor het individu (psycho-educatie) om meer inzichten te krijgen in: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Ook begeleid ik mensen met traumatische ervaringen.


Naast mijn eigen onderneming ben ik ook werkzaam bij een onderwijsstichting als ambulant begeleider. Hier werk ik binnen een team waar deskundigen met verschillende expertises samenwerken. Gedragsvraagstukken komen naar mij. Ik werk vooral met leerkrachten die de grip op het kind/de groep kwijt zijn geraakt. Belangrijk is te beseffen dat eenieder daar een onderdeel van is: de leerkracht, het kind, de groep, het team en de ouders. Ik bied hierbij maatwerk. Onlangs mocht ik een Erasmus project (samenwerking met Europese landen) opzetten en uitvoeren. Ons project Happy Mind had als thema verbinden met jezelf en de ander.


Samen staan we sterk

Ik zoek graag de samenwerking op. Ik vind het fantastisch om nu samen met Ellen klaar te staan voor jou, jouw gezin, team of organisatie. We bieden je graag handvatten op maat die je helpen in het ervaren van Geluk en Regie. Ik vind het fantastisch om al mijn ervaringen te bundelen en jou weer in je kracht te laten staan.